Houten kinderspeelgoed

Houten kinderspeelgoed

Waar zie je nog houten kinderspeelgoed? Wat was er mis met de houten bouwblokken waar we vroeger mee speelden? Tegenwoordig worden onze kinderen overspoeld met gelikte speeltjes, die veelal van alles “kunnen”, zoals geluiden maken of zelfs terugpraten, of ze hebben verlichting, en kunnen al dan niet op afstand bestuurd worden, of op zijn minst bewegen. Ze zijn veelal uitgevoerd in felle kleuren, en vaak verbeelden ze natuurgetrouwe onderwerpen als vliegtuigen en auto’s, maar ook wel dieren (de dinosaurus blijft populair). Al deze speeltjes hebben wel een paar dingen gemeen: ze worden doorgaans gemaakt van plastic, vaker wel dan niet gefabriceerd in Azië, gaan maar een beperkte tijd mee én ze vertellen je kind niks nieuws. Met de keuze voor houten kinderspeelgoed geef je je kind een alternatief voor al dat impressie-geweld.

kinder speelgoedvan ecologische hout

Wat zijn de voordelen van dit houten kinderspeelgoed?

De voordelen zijn vooral dat u uw kind uitdaagt om zijn of haar voorstellingsvermogen te gebruiken. Daarnaast is het houten kinderspeelgoed makkelijk aan te passen zodat het weer wat nieuws heeft om mee te spelen. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze planeet er blijft zijn voor onze kinderen worden al het houten kinderspeelgoed gemaakt van duurzaam hout dat absoluut kindvriendelijk is en is het hele proces, het hele product, en alle verpakkingsmaterialen verantwoord geproduceerd.

houten kinderspeelgoed
mooi houten kinderspeelgoed van LUCO

Waar komt het hout vandaan?

Het hout dat we gebruiken voor de houten bouwblokken komt uit Thailand, en is hergebruikt hout van de latexboom. Dat hout wordt rubberhout genoemd, en is van de rubberbomen die geen rubber meer produceren. Het meest fantastische is dat dit hout flexibeler is dan ander hout, en niet zo snel breekt. Voor het behoud van de plantage waar de bomen vandaan komen zorgen wij er zelfs voor dat er nieuwe bomen aangeplant worden, om zo onze ecologisch gedachtengoed te blijven steunen.

houten blokken gemaakt van rubber bomen

Waarom kiezen voor houten kinderspeelgoed van houtenblokkenspeelgoed.nl?

Wij wilden niet persé terug in de tijd, want het nadeel van de N die we vroeger hadden, was dat je er wel mee kon bouwen, maar niet zo goed mee spelen verder.

Het houten kinderspeelgoed dat we ontwikkeld hebben stelt de kinderen in staat om echt iets te bouwen, waar ze vervolgens mee kunnen spelen. Dus de dinosaurus, de auto of de hond kan het kind zelf maken, naar eigen inzicht, wat hun fantasie prikkelt. En bevalt het niet meer, dan bouwen ze gewoon iets anders.

houten kinderspeelgoed
kinderspeelgoed
Ben je goed genoeg geïnformeerd over houten kinderspeelgoed? Lees onze andere artikelen.

-Luco blokken en planken

Houten blokken speelgoed

Hout versus plastic de voor en nadelen