Houten kubus blokken

 Houten kubus blokken

Houten kubus blokken, wat zijn dat nou? Iedereen heeft ze vast al wel eens gezien. Deze blokken zijn ideaal voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn namelijk niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel erg leerzaam.

Houten kubus blokken van luco passen in elkaar en lekker stapelen
Houten kubus blokken van luco passen in elkaar en lekker stapelen

Voor een kind is het natuurlijk prachtig om te bouwen en zijn of haar fantasie te uiten. Houten kubus blokken kunnen daarvoor heel erg goed helpen. Door je kind te laten spelen met houten kubus blokken, zorg je er voor dat je kind kan bouwen en fantaseren met deze blokken.

Houten kubus blokken zijn heel erg leerzaam

Als ouder wil je natuurlijk heel erg graag dat je kind zo goed mogelijk leert. Hier kun je daarom ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Op het moment dat je kind speelt met houten kubus blokken, leert hij of zij direct al een paar vaardigheden die op latere leeftijd goed kunnen helpen.

Een kind leert met deze blokken hoe je goed kunt bouwen en hoe zijn of haar fantasie geuit kan worden. Dit helpt op lange termijn voor het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek.

Houten blokken in een kubus, puzzel van LUCO
Houten blokken in een kubus, puzzel van LUCO

Zonder gevaar spelen

Er is tegenwoordig heel erg veel speelgoed op de markt die heel erg makkelijk kapot gaan. Dit komt omdat heel erg veel dingen van plastic gemaakt worden. Plastic gaat ten opzichte van hout heel erg makkelijk kapot. Omdat het zo snel kapot gaat, is het gevaar dat je kind zich er aan verwond best wel groot. Als ouder wil je dat natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen.

In tegenstelling tot plastic is hout een heel erg stevig materiaal. Je kind kan zich aan deze houten kubus blokken daarom ook heel erg lastig verwonden. Je kunt er namelijk zelfs mee gooien zonder dat ze kapot gaan.

Luco planken en blokken = AUTO
Luco planken en blokken = AUTO
luco and kapla plankjes gecombineerd
luco and kapla plankjes gecombineerd

Van jong tot oud

Voor elk kind is het leuk om met houten kubus blokken te spelen. Aangezien het materiaal heel erg stevig is en het heel erg leerzaam is om met deze blokken te spelen, is het vanaf dat het kind al kan spelen leuk om het kind deze blokken te geven.

Daarnaast is het voor wat oudere kinderen ook nog leuk om met deze blokken te spelen. Je kunt er namelijk hele bouwwerken van maken. Dit is niet alleen heel erg leerzaam, maar ook nog eens heel erg leuk voor kinderen.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over houten kinderspeelgoed? Lees onze andere artikelen.

-Luco blokken en planken

Kubus blokken

Kinderspeelgoed